this post was submitted on 07 Jun 2024
19 points (88.0% liked)

theNetherlands

2204 readers
14 users here now

Welkom op c/theNetherlands! Voor het delen van alles gerelateerd aan Nederland: nieuws, sport, humor, cultuur en vragen.

Als je een nieuwsbericht post, is het een goed idee er in een eerste comment je eigen mening over te geven. Dan geef je anderen alvast iets om op te reageren.

Hier gelden verder uiteraard de regels van onze instance:


Welcome to c/theNetherlands! For sharing anything related to the Netherlands: news, sports, humour, culture and questions.

If you’re posting a news story, it’s a good idea to give your own opinion in a first comment. Thereby you give others something to respond to. Note that the story has to be directly related to the Netherlands.

For the rest, the rules of our instance of course apply here:

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Slechts 43 procent van de Amsterdamse jongeren zegt dat ze homoseksualiteit accepteren, dat was twee jaar geleden nog 69 procent. Ook in andere regio’s is er sprake van een dalende acceptatie. Dit blijkt uit onderzoek van GGD Nederland.

Uit onderzoek van de gezondheidsdienst GGD blijkt dat de acceptatie van lhbtiq+-personen drastisch daalt onder jongeren. Uit een enquête onder jongeren tussen 13 en 16 jaar blijkt dat steeds minder jongeren homoseksualiteit accepteren. Met name in Amsterdam is de afname fors. Twee jaar geleden accepteerde 69 procent van de jongeren homoseksualiteit nog, nu is dat slechts 43 procent.

top 8 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] mononomi 12 points 10 months ago (2 children)

Dat is wel een heel groot verschil 🤨

[–] Taalnazi@lemmy.world 9 points 10 months ago* (last edited 10 months ago)

Denk dat dit vooral komt vanwege de actie en invloed van reactionaire en extreemrechtse groeperingen, die vaak lobbyen en actief op sociale media zijn. Er zullen misschien mensen moeten worden aangesteld die deze lobby's en dergelijke in gaten houden en de discriminerende groepen kunnen sluiten.

Ik denk dat een gebrek aan voorlichting hierbij een grote rol speelt, en ook zullen scholen vertrouwenspersonen moeten hebben, als ze die niet al hadden. Ook moet er informatie beschikbaar zijn voor als de voorlichting en vertrouwenspersonen/docenten/klasgenoten enz. discrimineren; dan moet men weten en zich vertrouwd voelen om dit aan te geven bij organisaties.

[–] Shelena 4 points 10 months ago

Ja, ik vind dat ook wel heel veel. Voor een deel zijn dat gewoon dezelfde jongeren. Er zijn er dan best veel ineens van mening veranderd.